Διαδικτυακά δρώμενα

Το βλέμμα του κόσμου

14ο Παίζοντας με τις Λέξεις

Αν έκανες μια βόλτα από το 14ο Παίζοντας με τις Λέξεις στο blog της Μαρίας, θα είδες ότι είχα τη τιμή να συμμετέχω σ’ ένα πανέμορφο παιχνίδι, στο οποίο έλαμψε η Μαρία Κανελλάκη με το τάμπλετ της και πολλοί ακόμα φίλοι. Όλοι, άγγιξαν κάποιον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κι αυτό είναι το σημαντικό. Εύχομαι να είμαστε πάντα καλά, να συναντιόμαστε στα όμορφα δρώμενα μας και να γεμίζουμε με έμπνευση τις γωνιές του διαδικτύου.

Ευχαριστώ τη Μαρία που για ακόμα μια φορά μας φιλοξένησε στο χώρο της και όλους όσους στάθηκαν στη μικρή μου συμμετοχή.

Without further ado… η συμμετοχή μου:

Το βλέμμα του κόσμου

Το βλέμμα του κόσμου

Αν κοιτάξεις το βλέμμα του Κόσμου, θα τρομάξεις. Αν προσπαθήσεις να το καταλάβεις, θα χαθείς. Το χρώμα των ματιών Του, είναι τόσο σκοτεινό, που νομίζεις ότι αντικρίζεις το Χάος.
Το κορμί Του, εξαντλημένο από τον Πόλεμο που μέρα τη μέρα, Τον κατατρώει. Η κακοποίηση, χαραγμένη στο δέρμα Του, έχει φτάσει στη ψυχή Του. Ακόμα κι αν η Ειρήνη με ένα χάδι προσέφερε τη φιλία Της, δε θα αναγνώριζε το άγγιγμα. Του είναι ξένο. Η Καλοσύνη, σπάνια επισκέπτης στη ζωή Του. Η Αγάπη, κάπου κρυμμένη, περιμένει κάποιον να νοιαστεί για τον Κόσμο.
Το παρελθόν Του, ποτισμένο με δάκρυα παιδιών και αίμα αθώων.
Το παρόν Του ματωμένο κι αυτό. Το μέλλον Του, αμφίβολο.
Παραστάτης στη καταστροφή Του, ο άνθρωπος.
Πριν αφήσει την τελευταία Του πνοή, ίσως ξεσπάσει. Και ποιος θα μπορεί να Τον κατηγορήσει;
Έτσι κι αλλιώς, αν κάτι έμαθαν στον Κόσμο, είναι να ξεπληρώνει με το ίδιο νόμισμα.
Καλή εβδομάδα!

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν δε βαριέσαι, μπορείς να με ακολουθήσεις και σε άλλα μονοπάτια του διαδικτύου: στο facebook, στο instagram κι αν δε βαριέσαι, φτάνουμε και στο twitter!

Advertisements

34 thoughts on “Το βλέμμα του κόσμου

 1. Είναι πράγματι ο κόσμος τόσο εχθρικός και σκοτεινός ή αυτή είναι μόνο η μία πλευρά του, την οποία προβάλουν καθημερινά οι ειδήσεις και επισκιάζει την φωτεινή πλευρά της ζωής;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Νομίζω πως αν κανείς συνοψίσει την εντύπωση του κόσμου, ναι μια έχθρα και μια σκοτεινιά θα μείνει. Το καλό, το αθώο, το φωτεινό, σίγουρα υπάρχει και λάμπει στη μοναδικότητα του, αλλά δεν υπάρχει στον ίδιο βαθμό.
   Ο κόσμος, μπορεί να γίνει πιο φωτεινός, αν ο κόσμος προσπαθήσει.
   Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
   Ευχαριστώ που περάσατε κύριε Γιάννη 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αυτό το βλέμμα που μας στοιχειώνει όλους, ας το κάνουμε αφορμή για προσωπικές μάχες και ανατροπές. Όσο σκληρό κι αν φαίνεται στην ανάγνωση, είναι απόλυτα ρεαλιστικό αυτό που έγραψες Μαρίνα μου. Με την ελπίδα να αλλάξει η οπτική του κόσμου, ή τουλάχιστον να διατηρήσουμε τις ανθρώπινες αξίες μας, όσοι εξ ημών βέβαια το επιδιώκουμε.
  Να έχεις έναν πολύ καλό μήνα Μαρινάκι!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Να ΄σαι καλά Κατερινάκι μου. Σ’ ευχαριστώ! 🙂
   Δε ξέρω αν χρειάζεται αισιοδοξία να αντικρίσουμε το κόσμο, γιατί δυστυχώς ο κόσμος είναι όπως είναι. Ίσως απλά να ήρθε η ώρα να τον αποδεχτούμε και να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε τα κομμάτια που δε μας αρέσουν!
   Καλό απόγευμα και καλή Ανάσταση. Φιλιά πολλά 😘

   Αρέσει σε 2 άτομα

 3. Δεν κατάφερα να διαβάσω και να ψηφίσω τις συμμετοχές στο δρώμενο της Μαρίας και τώρα τις διαβάζω απ΄τα blogs των φίλων μου, όπου μπορώ να τις απολαύσω και να τις σχολιάσω με την ησυχία μου! 😉
  Μαρινάκι μου, τι είναι ο Κόσμος;
  Εμείς όλοι είμαστε ο Κόσμος, γιατί όταν μιλάμε για τον Κόσμο, μιλάμε σαν να είναι μια αφηρημένη έννοια, γιατί ξεχωρίζουμε τους εαυτούς μας, απ΄τη κοινωνία- κόσμο;
  Εμείς είμαστε αυτή η κοινωνία, η σκληρή, η εγωκεντρική, η βίαιη, η απελπισμένη, η πληγωμένη, η αδιάφορη… γι αυτό φέρουμε τεράστια ευθύνη και αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει αυτός ο Κόσμος, αρχίζουμε αλλάζοντας τους εαυτούς μας! 😛
  Να θυμάσαι, «το κακό είναι ισχυρό, αλλά το Καλό πολύ πιο ανθεκτικό», γι αυτό και ο Πλανήτης μας, αντέχει και θα αντέχει όλη αυτή την κακοποίηση!
  Πολύ βαθύ και σοβαρό κείμενο, που απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που είναι αυτός ο Κόσμος… μπράβο σου!

  Πολλά πολλά ΑΦιλάκια σου στέλνω και αυτά καρδιάς! 🙂

  Αρέσει σε 4 άτομα

  1. Προσωπικά, μίλησα για τον κόσμο σαν να είναι μια αφηρημένη έννοια, γιατί νιώθω ότι όταν μιλάς σε κάποιον και τον βγάζεις από την εν λόγω κατάσταση κατανοεί καλύτερα περί τίνος πρόκειται.
   Σίγουρα, πέρα απ’ αυτό συμφωνώ μαζί σου: ανήκουμε στο κόσμο, αποτελούμε κομμάτι του κι ως εκ τούτου έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι του.
   Νομίζω ότι πριν αλλάξουμε το κόσμο, και πέρα από την προσωπική αλλαγή, πρέπει να παραδεχτούμε τα προβλήματα του. Συνεχώς, τα ωραιοποιούμε και προσπαθούμε να τα μακιγιάρουμε κι αυτό δε βοηθά!
   Σε ευχαριστώ που πέρασες μαγισσούλα μου και κατέθεσες τις σκέψεις σου!
   Σε φιλώ! 🙂
   Καλή Ανάσταση! 😘

   Αρέσει σε 2 άτομα

 4. Μαρίνα μου, είναι χαρά να βλέπω τη συμμετοχή σου στο όμορφο αυτό δρώμενο. Αυτή τη φορά η σκέψη σου και το αφήγημά σου είχε λόγο κοινωνικό. Είχε λόγο καταγγελτικό θα μπορούσε κάποιος να πει. Είχε λόγο επισήμανσης σε πολλά και σημαντικά πράγματα. Παρά τον περιορισμό του χώρου τα εξέθεσες με σαφήνεια και μπράβο.
  Χαίρομαι που ένας νέος άνθρωπος είναι φορέας ανάλογων προβληματισμών.
  Να έχεις καλή Μεγαλοβδομάδα.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τα γλυκά σου λόγια. Είναι τιμή και χαρά να συμμετέχω στα δρώμενα μας. Αποτελούν «τόπο» συνάντησης και αφορμή έκφρασης και χαίρομαι που τα μοιράζομαι μαζί σας.
   Καλή Ανάσταση 😘

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Τα πάθη του Κόσμου, καθώς διανύουμε την εβδομάδα των παθών..
  Συνδυάζοντας σκέψεις της Mαρίας Κανελλάκη, της F. και της Άιναφετς, να πω κι εγώ ότι, καθώς ο κόσμος είμαστε εμείς οι ίδιοι,ίσως χρειάζονται (εκτός από τις συλλογικές) προσωπικές μάχες και ανατροπές, ώστε να μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Αλλά κι αν ακόμα η Ιστορία ελέγχει αυτή μας την αισιοδοξία και τη ροκανίζει, τουλάχιστον μέσα από τις δικές μας μάχες δικαιώνουμε κάπως το δικό μας πέρασμα από τη ζωή.

  ΥΓ. Πολύ όμορφο το συγγραφικό σας παιχνίδι – και γίνεται αφορμή για ωραία κείμενα 🙂

  Αρέσει σε 4 άτομα

  1. Όπως προείπα, δε ξέρω αν ο κόσμος, χρειάζεται αισιοδοξία ή να τον κοιτάξουμε κατάματα και να παραδεχτούμε τα λάθη του, ώστε να τα αλλάξουμε.
   Όπως και να ‘χει ευχαριστώ πολύ που πέρασες και κατέθεσες τις σκέψεις σου.
   Καλή Ανάσταση, με υγεία, πάνω απ’ όλα! 😘

   Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Μπράβο Μαρίνα μου. Μεστή και αληθινή η γραφή σου και ας μας πικραίνει. Συνήθως οι αλήθειες πονάνε. Ναι είναι επιλογή μας μια και εμείς φτιάξαμε την κοινωνία έτσι, τον κόσμο έτσι. Ακόμη κι αν δεν συμμετείχαμε το ανεχτήκαμε και είναι εξίσου απεχθές
  Να σαι καλά κορίτσι μου
  Όλα καλά με τα θέματα υγείας;
  Καλό Μεγαλοβδόμαδο
  Να περάσεις όμορφες γιορτές Καλή Ανάσταση αν δεν σε ξαναδω εδώ

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Όπως τα λες είναι Αννούλα μου! Ακόμα κι αν η «συμβολή» μας ήταν έμμεση στο να είναι ο κόσμος έτσι όπως είναι, οι ευθύνες, δεν είναι λιγότερες.
   Με τα θέματα υγείας, ακόμα τρέχουμε.
   Θα δείξει.
   Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Καλή Ανάσταση με υγεία, πάνω απ’ όλα!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Θα συμφωνήσω με την Άιναφετς, ότι ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς.
  Και στο βλέμμα μας καθρεφτίζονται όλες οι «τάσεις».. Και το καλό
  και το κακό, κι η ανασφάλεια, κι ο φόβος, κι η ανάγκη για αγάπη..
  Τροφή για σκέψη, η συμμετοχή σου, κουκλοβαφτιστηρόνιμου! ✿

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Επιτέλους!
  Όχι μόνο σε πετυχαίνω μια φορά, αλλά σε τιμώ και με 2 βαθμούς ( ας όψεται το τάμπλετ κοπής που ήταν άφθαστο κατά τη γνλωμη μου!).
  Όμορφο έγραψα όταν το ψήφιζα, όχι γιατί είμαι τσιγκούνα, αλλά γιατί όταν κάτι με κερδίζει με τη μία, παρά το μικρό μέγεθός του, μένω αυτό που λέμε …σπίτσλες! ☺
  Μπράβο κοριτσάρα μου! Εγώ νιώθω πως διακρίθηκες σε τούτο το Παιχνίδι κι ας μην βγήκες πρώτη!!!
  Φιλιά πολλά και καλή Ανάσταση μάτια μου ( αν δεν τα πούμε στο όφωνο! ☺)

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. Για μένα (καθόλα προσωπική γνώμη, φυσικά!), νομίζω πως ήταν η καλύτερή σου συμμετοχή, Μαρινάκι μου. Την ευχαριστήθηκα δεόντως. Ουσιαστική, ρεαλιστική & δυνατή! Αξιοποίησες υπέροχα τις λέξεις, πραγματικά.

  Πόσο χάρηκα όταν είδα πως ήταν δική σου – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε πέτυχα!
  Πολλές ευχές για τούτες τις ημέρες, αν δεν τα ξαναπούμε. ❤

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. Με ταρακουνησε η ιστορια σου Μαρινακι μου.. ηταν απο αυτες που οταν την διαβαζα.. κουνουσα καταφατικα το κεφαλι μου.. και ποιος δεν θα συμφωνουσε μαζι σου..και με τα κοριτσια πιο πανω πως εμεις ειμαστε ο κοσμος .. μακαρι να τον κανουμε καλύτερο φιλη μου ..μπραβο για την συμμετοχή σου .. η καθε ιστορια εχει αλλη οπτική στο δικο της χωρο…!! παντα τετοια !:)
  Να εχεις ενα χαρουμενο Πασχα και καλή Ανασταση παντου με αγαπη Μαρινακι μου.. φιλακιααα! ❤

  Αρέσει σε 1 άτομο

Πες μου τι σκέφτεσαι:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.