beauty

Λίγα και «καλά» καλλυντικά. Γίνεται;!

Λίγα και καλά καλλυντικά. Γίνεται;!

Φυσικά και γίνεται και θα σας εξηγήσω πως σε πολύ λίγο.

Πολλά κορίτσια, όπως κι εγώ, δεν έχουν πολύ χώρο στο μπάνιο τους, να αφιερώσουν στην αποθήκευση των καλλυντικών. Από αγορές όμως και διάφορα δώρα που μας κάνουν, μαζεύεται ένας όγκος καλλυντικών, που δε χρησιμοποιούμε πάντα. Το να είχαμε λοιπόν λίγα και «καλά» (Όχι με την έννοια των ακριβών, αλλά με την έννοια ποιοτικών καλλυντικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας) καλλυντικά, φαντάζει όνειρο κι είναι ένα από τα όνειρα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Πάμε να δούμε πως:

Σκιές
Αν είστε σαν κι εμένα, θα έχετε πολλές παλέτες από τις οποίες, κάποιες σκιές σας αρέσουν, άλλες όχι και τόσο, αλλά τι να κάνετε που είναι παλέτα. Τα μάθατε όμως; Πολλές εταιρείες, βγάζουν πια μαγνητικές παλέτες. Τι είναι αυτές; Είναι κάποιες παλέτες που τις αγοράζουμε (μία φορά) και τις συνθέτουμε με σκιές που μας αρέσουν. Έτσι καταλήγουμε, με μια παλέτα που έχει ότι μας αρέσει και ταιριάζει (από άποψη χρωμάτων και σύνθεσης) και με αυτή τη κίνηση, απελευθερώσαμε κιόλας, πολύ χώρο. Συγχαρητήρια, πάμε και στα επόμενα!

Μάσκαρα
Εδώ υπάρχει κίνδυνος να έχουμε πολλές και διάφορες, γιατί την πατήσαμε με το βουρτσάκι (ναι είναι βιωματική η ανάρτηση!!!). Πώς να μην τη ξαναπατήσουμε; (θεωρητικά πάντα!)
Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι, τι θέλουμε να τονίσουμε: τον όγκο, το χρώμα, τη καμπυλότητα, λίγο απ’ όλα; Κάντε μια ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο, σε τι χρησιμεύει το κάθε βουρτσάκι. Ανάλογα με το budget σας, αποφασίστε τι σας ταιριάζει και καταλήξτε σε κάποιες επιλογές. Έπειτα πηγαίνετε σ’ ένα κατάστημα και ζητήστε την άποψη της πωλήτριας. Αφού λοιπόν διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας και δείτε και το προϊόν από κοντά, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια αγορά, που λογικά δε θα μετανιώσετε.
Tip: Πριν αποφανθείτε ότι η μάσκαρα δε σας ταιριάζει, βεβαιωθείτε ότι τη τοποθετείτε σωστά. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube να σας καθοδηγήσουν !

Make up
Πόσες φορές, δεν έχουμε πάρει λάθος απόχρωση; Έτσι μαζεύονται μπουκαλάκια τα οποία δε θα ξαναχρησιμοποιήσουμε ποτέ. Πως βρίσκουμε σωστή απόχρωση; Διαλέγουμε αυτή που θεωρούμε πως μας ταιριάζει περισσότερο, ζητάμε από τη πωλήτρια να την απλώσει στο πρόσωπο μας ή να μας δώσει ένα δειγματάκι και βγαίνουμε στο φυσικό φως του ήλιου να βγάλουμε μια φωτογραφία. Εκεί θα καταλάβουμε πολύ καλά, αν μας ταιριάζει ή όχι, γιατί καμιά φορά ο φωτισμός των καταστημάτων μας παραπλανά.
Tip: Αν δεν το έχετε πολύ και θέλετε τη βοήθεια της πωλήτριας φροντίστε να μην επισκεφτείτε τα καταστήματα σε ώρα που γίνεται χαμούλης, για να ασχοληθεί σωστά μαζί σας.
Extra tip: Προσωπικά, δεν αγοράζω άλλη απόχρωση make up για το καλοκαίρι. Απλά, ζεσταίνω την απόχρωση μου λίγο παραπάνω με το μπρόνζερ (αυτό βέβαια, αν δε μαυρίζετε πολύ το καλοκαίρι).

Μολύβι κι eyeliner
Τόσες αποχρώσεις να δοκιμάσεις, τόσο λίγος χρόνος για να τις χρησιμοποιήσεις όλες. Τι μπορείτε να κάνετε; Αγοράστε κλασσικές αποχρώσεις, όπως μαύρο και καφέ και για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιείστε τις σκιές σας.

Όπως έχετε καταλάβει κι από άλλες αναρτήσεις είμαι σε μια περίοδο οργάνωσης και αυτό δε θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και τη συλλογή καλλυντικών μου. Ελπίζω οι ιδέες μου, να σας βοηθήσουν αν είστε σε παρόμοια φάση. Προσωπικά, προσπαθώ να οργανωθώ, αλλά τα καλλυντικά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Τα αγαπώ πολύ και θεωρώ πως δε θα έχω ποτέ αρκετά. Αλλά προσπαθώ! Και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει.

Εσείς έχετε λίγα και «καλά» καλλυντικά;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Advertisements

24 thoughts on “Λίγα και «καλά» καλλυντικά. Γίνεται;!

 1. Τι ωραίες συμβουλές! Εδώ οπαδός του λίγα και καλά, και καλλυντικά, και ρούχα, και σχέσεις και απ’ όλα! Οπότε με βρίσκεις σύμφωνη και αδαή περί των μαγνητικών παλετών, καινοτομούν οι οίκοι καλλυντικών και μπράβο τους! Φιλάκια πολλά με ένα καλό κραγιόν!

  Μου αρέσει!

 2. Πονεμένη ιστορία τα καλλύντικα. όσα πιο πολλά τοσο το καλύτερο για κάποιες. Μόνο και μόνο για τα γλυκούλικα μπουκαλάκια /συσκευασίες. Πεταμένα λεφτά νομίζω. Εχω τόσα όσα. Τα βασικά που λένε. Μασκαρα καμποσες σκιες πουδρα μεικαπ 2-3 κραγιον αυτα….Περισόττερη βάση δίνω στις ενυδατικές κρέμες που πρέπει να έχω στοκ, αγχος κι αυτό μη τελειώσουν και δεν έχω να βάλω στη μουρη αχχχαχχα…. φιλάκια πολλά ❤

  Μου αρέσει!

  1. Εγώ αυτή τη στιγμή, το «τόσα όσο» απλά το προσπαθώ. Δεν έχω χώρο και προσπαθώ να οργανωθώ σωστά. Είναι δύσκολο όμως.
   Τις καταλαβαίνω τις κοπέλες που έχουν πολλά καλλυντικά, γιατί ο καθένας ότι αγαπάει το αγοράζει. Είναι σαν τους βιβλιόφιλους που έχουν πολλά βιβλία ή τους ταινιόφιλους που έχουν dvd. Όταν όμως τίθεται θέμα χώρου, προβληματίζεσαι και προσαρμόζεσαι.
   Καλά κάνεις και προσέχεις να έχεις πάντα ενυδατικές. Η ενυδάτωση του προσώπου, είναι ένα τεράστιο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας που δε πρέπει να παραλείπουμε! 🙂
   Καλό απόγευμα Μαρία μου. Φιλάκια πολλά ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Λίγα και καλά, Μαρινάκι, σοφό!
  Στην περίπτωσή μου, βέβαια, τα λίγα είναι ελάχιστα, εκτός από τα βερνίκια!
  Πάντως, πολύ χρήσιμα όσα γράφεις και, το κυριότερο, ευκολοδιάβαστα και χαριτωμένα! 💛💚💖 (Λίγες και καλές καρδούλες!!! )

  Μου αρέσει!

  1. Α καλά τα βερνίκια είναι πονεμένη ιστορία. Βέβαια, τελευταία και σε αυτά έχω οργανωθεί. Θα σας τα πω σε άλλη ανάρτηση.
   Φιλάκια πολλά πολλά και σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.💖

   Μου αρέσει!

 4. Λίγα ναι, λίγα και τα απαραίτητα. Έχω απηυδήσει με την κόρη μου που έχει στην τουαλέττα της- διπλή παρακαλώ σε φάρδος και πλάτος- όλα τα καλλυντικά της και λέει » όλα τα χρησιμοποιώ μην τα αγγίζετε»!
  Πολύ της οργάνωσης είσαι και μ’αρέσει πολύ. Αλλά αυτό με τη μαγνητική παλέτα δεν το ήξερα Να που θα κάνω την έξυπνη στην κόρη μου γιατί δεν μου εχει πει κάτι χιχιχιχιχι Ευχαριστώωω
  Φιλάκια πολλάμε

  Μου αρέσει!

  1. Τη νιώθω τη κόρη, κι εγώ έτσι θα ήμουν αν είχα χώρο!!
   Τι να κάνω Αννούλα μου, οργανώνομαι και παίζω με τους χώρους για να ναι όλα όμορφα (και γιατί κάτι με έχει πιάσει τελευταία).
   Σου στέλνω μεγάλο φιλί για καλημέρα 🙂

   Μου αρέσει!

  1. Η οδοντόκρεμα θα μπορούσε αν το τραβήξουμε κάπως να θεωρηθεί καλλυντικό.
   Την οδοντόβουρτσα θα τη κατέτασσα στα αξεσουάρ σαν τα πινέλα μας.
   Όπως και να ‘χει λοιπόν κερδίζεις ξεκάθαρα! Και σ’ ευχαριστώ πολύ που πέρασες Διονύση.
   Καλημέρα με χαμόγελο 🙂

   Μου αρέσει!

 5. Χτύπησες ευαίσθητη χορδή. Έχω άπειρες σκιές τις οποίες δεν μπορώ να αποχωριστώ με τίποτα! Για μένα το μακιγιάζ δεν είναι καθημερινή υπόθεση έχει και αποκριάτικο χαρακτήρα. Απολαμβάνω τις μεταμφιέσεις!

  Μου αρέσει!

  1. Ούτε για εμένα το μακιγιάζ είναι καθημερινή υπόθεση (το ντεμακιγιάζ σκέφτομαι, αλλιώς θα σου έλεγα), αλλά το απολαμβάνω όταν το κάνω.
   Εγώ από φέτος άρχισα να απολαμβάνω τον αποκριάτικο χαρακτήρα του, είναι νωρίς λοιπόν να χαρακτηρίσω την προσπάθεια μου!
   Καλή σου μέρα Χριστινάκι 🙂 Φιλάκια πολλά!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Χωράνε όλα σ’ ενα μικρό νεσεσέρ…
  Σπάνια αλλάζω προϊόν που μου αρέσει κι έχω συνηθίσει. Λίγο πριν τελειώσει, αγοράζω νέο για να είμαι έτοιμη για την τελετή παράδοσης-παραλαβής! χαχαχα
  Αυτό με τις μαγνητικές σκιές και κασετίνες το ξέρω γιατί το έκανα δώρο στη βαφτισιμιά μου που είναι στην εφηβία. Πόση χαρά έκανε η μικρούλα μου!
  Φιλάκια πολλά, οργανωτική κυρία Μαρίνα μας! :p

  Μου αρέσει!

  1. Κλαίω με τη τελετή παράδοσης και παραλάβης. Δεν υπάρχεις. Είσαι θεά!!!!!
   Τη καταλαβαίνωτη βαφτισιμιά που χάρηκε. Είμαι σίγουρη πως είχε δυο λόγους: τη καινούρια κασετίνα κι ότι έχει σούπερ νονά.
   Καλημέρα Κατερινάκι γλυκό! ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Κάποια μέρα, θα πρέπει να φωτογραφίσω τα καλλυντικά… 20ετίας+ που μου έχουν «περισσέψει» από κάτι χαριτωμένες αγορές (αλλά θα τρομάξετε!) και λυπάμαι να τα πετάξω! Φυλάσσονται ως μουσειακό είδος!
  Τώρα, πλέον; Μάσκαρα, μολύβι, μια παλέτα σκιές με γήινα χρώματα, μια μονή μαύρη, μια μονή υπόλευκη…, ένα ρουζ / μπρόνζερ and that’s all folks! (Απ’ αυτά, συνήθως «παίζουν» μάσκαρα-μολύβι!)

  Φιλάκια πολλά πολλά, χρωματιστά! 😘
  Καλό Σαββατοκύριακο, Μαρίνα μου! 💕

  Μου αρέσει!

  1. Ω εγώ θα χαρώ να δω τέτοιες φωτογραφίες. Λατρεύω κάθε τι με μακιγιάζ, θα μπορούσα να μιλάω για ώρες, γι’ αυτό το θέμα κι ας μη συζητήσουμε, πόση ώρα θα μπορούσα να βλέπω καλλυντικά! Χαχα
   Εγώ θα καταλήξω σε μαγνητική παλέτα, όταν τελειώσω όσες έχω. Περίεργη σε όλα μου, έτσι και στο μακιγιάζ, νομίζω μια τέτοια παλέτα είναι η απάντηση στις προσευχές μου!
   Ανταποδίδω τα χρωματιστά φιλιά και στέλνω ευχές για μια όμορφη ημέρα 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Πούδρα (ειδικά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα) και κονσίλερ επίσης για λάμψη στα μάτια.
  bb Ή cc με αντιλιακή εννοείται, πούδρα, σκιά σε γήινη απόχρωση (ποτέ δεν τρελάθηκα για τις παλέτες και όσες έχω μικρέ ή μεγάλες, έτυχε απλά!)😜, ρουζάκι, μάσκαρα οπωσδήποτε μαύρη ή και μωβ, μολύβι ματιών και για τα χείλη ένα ροζ κραγιόν ή lip balm. Λίγα και καλά έ; 😉
  Τα φιλιά μου Μαρινάκι μου!

  Μου αρέσει!

 9. Α μπα, ούτε λίγα και καλά, ούτε καλά οργανωμένα 😦 Άσχετο, αλλά δεν φοράω ποτέ μάσκαρα. Δεν την συμπάθησα ποτέ, οπότε έχω μόνο μια κι αυτή άχρηστη! 🙂 Να κάνεις ανάρτηση και με αρώματα 😉 ✿

  Μου αρέσει!

  1. Αλήθεια; Πολλές γυναίκες φοράνε μάσκαρα. Άλλες φοράνε μόνο κραγιόν. Γενικά, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει τι μας βολεύει και τι όχι.
   Σε ευχαριστώ και για τη πρόταση νονούλι. Φιλάκια πολλά! 🙂

   Μου αρέσει!

Πες μου τι σκέφτεσαι:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.