Σκέψεις

Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο (ή αποφεύγω)

πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο

Οι περισσότεροι άνθρωποι πια, αν όχι όλοι, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στη καθημερινότητα τους. Το διαδίκτυο, είναι ένας τόπος (!) στον οποίο μπορείς να βρεις όλους τους τύπους ανθρώπων, διάφορα είδη συμπεριφορών, όλα (σχεδόν) όσα ψάχνεις, αλλά και πράγματα που ποτέ δε θα έψαχνες. Σαν άνθρωπος λοιπόν κι εγώ, συναντώ πράγματα κι ανθρώπους στο διαδίκτυο, που με ενοχλούν και συχνά αποφεύγω και για τα οποία θα ήθελα να σας μιλήσω.

Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο (ή αποφεύγω)

Αγένεια
Πιστεύω ακράδαντα πως ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του. Παρ’ όλα αυτά, στέκομαι πολύ στον τρόπο που κάποιος επιλέγει να επικοινωνήσει τις σκέψεις ή να διατυπώσει τις απόψεις του κι όταν αυτό γίνεται με αγένεια, καταλαβαίνω, ότι δε θέλω να συναναστραφώ ούτε καν διαδικτυακά, με αυτό το άτομο.

Το διαδίκτυο, πέρα από το κομμάτι της έκφρασης και επικοινωνίας (μέσω του blogging και λιγότερο μέσα από τα λοιπά social media) και μέρος αναζήτησης πληροφοριών, για εμένα αποτελεί κυρίως, τρόπο διασκέδασης. Δε μπορώ (και δε θέλω) να επιτρέπω στον κάθε αγενή άνθρωπο, να μου χαλά με την αγένεια του, τη διάθεση μου!

Αν ένα πράγμα, θεωρώ πως πρέπει να πολεμήσουμε για να είναι το διαδίκτυο ένα πιο όμορφο «μέρος», αυτό είναι σίγουρα η αγένεια! (κι η λογοκλοπή, βεβαίως βεβαίως!)

Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο (ή αποφεύγω)

Μεγάλα κείμενα ή videos
Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι των οποίων τα κείμενα θα διαβάσω ή θα δω τα βίντεο τους, όσο μεγάλα κι αν είναι. Κι αυτό γιατί, στο διαδίκτυο μπαίνω για να βρω κάτι πολύ γρήγορα.

Και στα κείμενα δεν είμαι τόσο αυστηρή, στα βίντεο όμως, σχεδόν ποτέ δε θα παρακολουθήσω κάτι που είναι μεγάλο. Θέλω πολύ γρήγορα, εύκολα και to the point που λένε και στο χωριό μου, να μάθω αυτό που αναζητώ. Συχνά όμως οι youtubers (εσωτερικού και εξωτερικού), πλατειάζουν με προσωπικές πληροφορίες και το ουσιώδες μέρος του βίντεο, είναι πολύ πολύ μικρότερο από τη συνολική διάρκεια του.

Η λογοκλοπή
Με ενοχλεί, όχι μόνο στο δικό μου blog, αλλά όπου κι αν τη συναντώ. Πέρα από το ηθικό του πράγματος, μού τρώει και χρόνο.

Αν για παράδειγμα, θέλω να αναζητήσω κριτικές για μια ταινία και συναντήσω πολλά blogs που να αναφέρονται στη ταινία αυτή, θα περιμένω να δω διαφορετικές κριτικές. Αν είναι να δω κλεμμένο το ίδιο κείμενο, έχω απλά χάσει το χρόνο μου.

Για εμένα η λογοκλοπή είναι ένα από τα πράγματα που καταστρέφουν το διαδίκτυο και προσπαθώ με όποιο τρόπο μπορώ να την καταπολεμώ.

Προφανώς, κάποια στιγμή θα κάνω και part 2. Δεν είναι αυτά, όλα όσα με ενοχλούν στο διαδίκτυο (για εμένα μιλάμε!), απλά θα σταθώ προς το παρόν στο top 3, γιατί αλλιώς το κείμενο θα βγει μεγάλο.

ΥΓ: Όταν μιλάω για μεγάλα κείμενα, δεν απευθύνομαι στο blogging. Γιατί εκεί σαφώς, όταν κάποιος μοιράζεται σκέψεις ή μια ιστορία, δε μπορεί να «καταπιέσει» το μέγεθος. Θα είναι σα να ζητούσα, όλα τα βιβλία να βγαίνουν μικρά. Όταν όμως αναζητώ κάτι: πληροφορίες για μακιγιάζ, για σειρές, για τέτοια θέματα, δε με ενδιαφέρει να διαβάσω κάτι τεράστιο που η ουσία του, θα είναι δυο γραμμές.

Εσάς τι σας ενοχλεί στο διαδίκτυο;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

 

 

Advertisements

35 σκέψεις σχετικά με το “Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο (ή αποφεύγω)

 1. Καλημέρα Μαρίνα μου.
  Ενδιαφέρον θέμα με μεγάλη ανάλυση θα έλεγα.
  Στο διαδίκτυο με την ευρύτερη έννοια με ενοχλεί ό,τι εμπεριέχει και παράγει εκφοβισμό, ρατσισμό, προσηλυτισμό και κάθε τι που μπορεί να ονομαστεί «άρρωστο».
  Στο μπλοκινγκ συγκεκριμένα δε με ενοχλεί τίποτα
  Είναι η γωνιά του καθενός και μπορεί να την «χρησιμοποιήσει» όπως επιθυμεί
  Το αν συμφωνούμε ή οχι με ό,τι μας παρουσιάσει ο άλλος, είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα.
  Στην αγένεια που ανέφερες, μαζί σου κι εγώ.

  Καλή συνέχεια στη μέρα σου

  Μου αρέσει!

  1. Πολύ σημαντικά αναμφισβήτητα αυτά που αναφέρεις Κική μου και δυστυχώς ειδικά ο εκφοβισμός κι ο ρατσισμός, αποτελούν κομμάτια και συνέχεια της κοινωνίας μας.
   Όταν μιλάω για μεγάλα κείμενα, δεν απευθύνομαι στο blogging. Γιατί εκεί σαφώς, όταν κάποιος μοιράζεται σκέψεις ή μια ιστορία, δε μπορεί να «καταπιέσει» το μέγεθος. Θα είναι σα να ζητούσα, όλα τα βιβλία να βγαίνουν μικρά. Όταν όμως αναζητώ κάτι: πληροφορίες για μακιγιάζ, για σειρές, για τέτοια θέματα, δε με ενδιαφέρει να διαβάσω κάτι τεράστιο που η ουσία του, θα είναι δυο γραμμές.
   Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Καλή σου μέρα 🙂

   Μου αρέσει!

 2. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με όλα όσα αναφέρεις . Εμένα μου ειναι βαρετό να βλέπω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια θέματα (βλέπε beauty, που τα έχω δει σε αλλά 2-3 μπλογκς) , γι αυτό και προτιμώ τα μπλογκ που εκφράζουν προσωπικές απόψεις πάνω σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Λατρεύω πχ τις περιγραφες από ταξίδια , την κριτική σε ένα θέμα που αφορά την επικαιρότητα ακόμα και θέματα σαν και αυτό που ανέβασες σήμερα και δίνει αφορμή για σχολιασμό!
  Φιλιά , καλή σου μέρα !

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Κι εγώ αποζητώ ποικιλία στις αναγνώσεις μου, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.
   Λατρεύω κι εγώ τις περιγραφές από ταξίδια by the way!
   Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
   Καλό μεσημέρι 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Καλά, τώρα μιας και είδα το σχόλιο τής κοπέλας, πειράζει να προτείνω την…δική μου περιγραφή από ταξίδι;; Πχ το πρόσφατο ταξίδι μου στη Μάλτα (εδώ το πρώτο μέρος, αλλά έχω και δεύτερο! 😉 ) http://pistos-petra.blogspot.com/2018/06/i-goiteutiki-malta-mesa-apo-trianta-fotografies-meros-A.html Καλό απόγευμα 🙂

    Μου αρέσει!

  1. Δυστυχώς οι χρήστες του διαδικτύου, το έχουν ανάγει σε μια ευκαιρία για προβολή και προσβολή. Το διαδίκτυο, αν χρησιμοποιείται με σύνεση και διέπεται από αξίες, έχει να προσφέρει πάρα πολλά!
   Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
   Καλό μεσημέρι 🙂

   Μου αρέσει!

 3. Ευγένεια, ευγένεια και πάλι ευγένεια και επειδή έχω μόνο blog από το 2009, θεωρώ τον εαυτό μου, blogger και προσπαθώ να μη βάζω μεγάλα κείμενα και μεγάλα video. Διαβάζω πια μόνο τα μεγάλα κείμενα των καλών μου e-φίλων! 😉
  Αλλά μου αρέσουν τα μεγάλα σχόλια γιατί για μένα εκεί είναι το ζουμί! 😛
  Για τη λογοκλοπή συμφωνώ μαζί σου! 😦
  Και να σε κεράσω και ένα σχετικό αγαπημένο απόφθεγμα!
  «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε και οι κότες»! 😛

  ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά και χαμογελαστά! 🙂

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Μαγισσούλα μου, έτσι είναι, η ευγένεια είναι πολύ σημαντική. Ας μη ξεχνάμε πως η επικοινωνία, ακόμα κι αν γίνεται μέσω διαδικτύου είναι κι αυτή μια συναναστροφή και θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευγένεια.
   Σ’ ευχαριστώ και για την παροιμία. Με την οποία υπό περιπτώσεις, συμφωνώ ακράδαντα.
   Καλό μεσημέρι 🙂

   Μου αρέσει!

 4. Kαλημέρα Μαρίνα μου . Ωραίο θέμα! Με ζουμί.
  Χμ..τί με ενοχλεί στο διαδίκτυο..να σου πω..αν εξαιρέσουμε την αγένεια και την κλοπή που ανέφερες και προσθέσω κι εγώ τον κοινωνικό διασυρμό, όλα τα άλλα τα παλεύω. Ευτυχώς που υπάρχουν τα θαυματουργά κουμπάκια «διαγραφή» και «έξοδος» που μου δίνουν την διακριτική ευχέρεια της επιλογής.
  Καλή συνέχεια στη μέρα σου
  Σε φιλώ!

  Μου αρέσει!

 5. Δεν έχω συναντήσει λογοκλοπή τόσα χρόνια στο blogging.
  Αλλά ακόμα και να μου έχουν κλέψει δεν θα με ενοχλούσε.
  Εχω ασχοληθεί με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και αυτό που έμαθα είναι πως μπορούν να ‘αντιγράψουν’ ένα κείμενο, φτάνει να αλλάξουν έστω μια λέξη!
  Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις, δυστυχώς.
  Σχετικά με τα μεγάλα κείμενα ή τα μεγάλα videos στο youtube, διαλέγω τι θα διαβάσω/δω γι αυτό η διάρκεια δεν παίζει ρόλο. Είναι σαν ένα βιβλίο ή μια ταινία.
  Για την αγένεια θα συμφωνήσω μαζί σου.
  Το διαδίκτυο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, θα ήταν παράξενο αν ΔΕΝ υπήρχαν αγενείς.
  Τους αποφεύγω, είναι πολύ απλό.

  Φιλάκια πολλά Μαρίνα μου 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Serenata μου, είσαι τυχερή που δεν έχεις συναντήσει τη λογοκλοπή. Εύχομαι ποτέ να μη συμβεί.
   Ομολογώ, πως η δική μου αντιμετώπιση επί του θέματος, δεν είναι τόσο ψύχραιμη.
   Τώρα, όσον αφορά τα μεγέθη, συμφωνώ είναι θέμα επιλογής. Γι’ αυτό αναφέρθηκα και στο blogging, στο οποίο, ειδικά σε bloggers που αγαπώ, δεν εξετάζω το μέγεθος.
   Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Καλό μεσημέρι 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 6. βασικα προσπαθω να μην με ενοχλεί κάτι, διαφορετικα πολύ απλά το διαγραφω. το μονο πραγμα που όμως έντονα με ενοχελί, είναι πόσο «αλλάζουν» οι άνθρωποι ώστε να γίνουν αρεστοί μέσ από τα social media :0

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ζήνα μου, σαφώς το γεγονός ότι έχουμε την επιλογή να προσπεράσουμε κάτι που δεν μας αρέσει είναι παρήγορο. Παρ’ όλα αυτά εντοπίζονται συμπεριφορές (τουλάχιστον) στο διαδίκτυο που δε μπορούν παρά να προβληματίσουν, αν όχι ενοχλήσουν. Ένα παράδειγμα, κι αυτό που αναφέρεις εσύ.
   Καλό μεσημέρι 🙂

   Μου αρέσει!

 7. Γεια σας! Περιβόλι οι απόψεις σας, όλο και κάτι θα βρω να (λογο)κλέψω!!!

  Παιδί μου, σύνελθε, αστειάκι ήταν, τώρα βρήκες να λιποθυμήσεις;;;

  Εννοείται, Μαρίνα, η αγένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι αγένεια. Η ανωνυμία του διαδικτύου της στρώνει το έδαφος να αναπτυχθεί, αλλά, ευτυχώς, στα μπλογκ θεωρώ πως η κατάσταση είναι πολύυυυυ καλύτερη, καθώς μετράνε περισσότερο οι προσωπικές επιλογές, οι σχέσεις, δεν ενθαρρύνεται και πολύ η ανωνυμία και, τέλος πάντων, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κάπως γνωρίζονται και δένονται και με σχέσεις αλληλεκτίμησης -συνήθως.

  Μάλιστα, κάποια στιγμή για μένα θα ήταν ενδιαφέρον να ψάχναμε και το άλλο άκρο της αγένειας: την (υπερβολική) ευγένεια, τις αβρότητες και τα κοπλιμέντα, τα οποία φυσικά έχουν βάση, και κυρίως ψυχική, αλλά καμιά φορά γίνονται πολύ αβίαστα και εύκολα. Αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτό.

  Επειδή βλέπω να συγχύζεσαι με τις λογοκλοπές, προτείνω να το δεις και ανάποδα: » Τι χαρά! Κι άλλος έκλεψε το κείμενό μου! ΚΑΙ σ’ αυτόν άρεσε! Σούπερ! Γράφω τέλεια!» 🙂 🙂

  Πολλά πολλά φιλιά

  Μου αρέσει!

  1. Διονύση, έχεις απόλυτο δίκιο. Στα blogs η αγένεια δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο. Παρ’ όλα αυτά, είναι τριγύρω παντού. Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό;
   Το θέμα της λογοκλοπής δε μπορώ να το δω διαφορετικά δυστυχώς. Ίσως κάποια στιγμή το ξεπεράσω, αν και δεν το βλέπω.
   Δίδυμος με ωροσκόπο Λέων, αφού!
   Πολλά φιλιά κι από εμένα κι ευχές για καλό ξημέρωμα 😘

   Μου αρέσει!

 8. ❤ Γεια κι από εδώ κουκλοβαφτιστηρόνιμου!
  Κι εμένα με ενοχλούν πολλά στο διαδίκτυο,
  γιατί είναι χαώδες και δεν μπορεί να μην «πέφτω»
  σε ενοχλητικά πράγματα/πρόσωπα! Αυτές τις ημέρες
  όμως ειδικότερα, με ενοχλεί για άλλη μια φορά «η αβάσταχτη
  ελαφρότητα τού είναι» όσων γράφουν διάφορα για το Σκοπιανό.
  Διαπιστώνω για άλλη μια φορά, ότι, μεγάλη μερίδα τού λαού,
  είναι κολλημένη σε εμμονές, κυρίως όμως, είναι παντελώς ανίδεοι,
  επιμένουν ωστόσο να προβάλουν την ημιμάθειά τους. Τραγικό! 😦 😦

  Μου αρέσει!

  1. Για εμένα στο θέμα του Σκοπιανού εντοπίζεται για ακόμα μια φορά η ανωριμότητα της σύγχρονης κοινωνίας.
   Δυστυχώς!
   Είναι τραγικές γενικότερα οι καταστάσεις που ζούμε νονούλι.
   Ας ελπίσουμε να ξημερώσει, μια καλύτερη μέρα 🙂
   Καλό ξημέρωμα! 😘

   Μου αρέσει!

 9. Καλησπέρα Μαρινάκι μου. Ωραίο θέμα…και αφορμή για συζήτηση. Ναι με ενοχλεί η αγένεια, με ενοχλεί όμως και η υπερβολική ευγένεια που την αντιπαθώ, ξέρεις. Αυτό το υποκριτικό που φαίνεται τόσο ψεύτικο ….απα πα δεν το μπορώ.
  Το χειρότερο όλων όμως είναι αυτό που αναφέρει η Κικη. Και ο εκφοβισμός, η προσβολή της αντίληψης του άλλου όταν δεν συμφωνεί με τα πιστεύω μας, είναι χειρότερο και απο την αγένεια για μένα και τον προσηλυτισμό.
  Και δεν φταίει η ανωννυμία πιστεύω…είναι της »μόδας» να ειμαστε γνώστες επί παντός επιστητού και οι αντίθετες απόψεις »delete». Και στο διαδίκτυο συμβαίνει ό,τι και στην κοινωνία μας.
  Καλό βραδάκι Μαρίνα μου

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνώ μαζί σου Αννούλα μου και τελευταία τείνει να γίνει συνήθεια να προσβάλλουμε όποιον δεν συμφωνεί με εμάς ή τις ιδέες μας.
   Το διαδίκτυο ως προέκταση της κοινωνίας χρειάζεται σεβασμό κι ελπίζω πραγματικά να ξημερώσουμε σ’ ένα τέτοιο internet!
   Καλό ξημέρωμα 😘

   Μου αρέσει!

 10. Αχ μεγάλο θέμα αυτό με την αγένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οχι μόνο εις βάρους μου αλλά και να το παρακολουθώ κάτι από κάθε λογής ποστ. Είναι τόσο ευκολο να βρίσεις έναν αγνωστο από την υπολογιστή σου. Γιατι τέτοια αποθυμένα τέτοιες συμπεριφορές???? Πραγματικά αυτό είναι το κορυφαίο που με ενοχλεί. Για να μη πω για τον εκφοβισμό!!!! Τι κακό με αυτό βρε παιδιά!!!! Αλλο είναι αυτό με τα βιντεο που λες και εσύ. όταν θελω να δω οδηγιες για μακιγιαζ πρέπει να το πάω λίγο μπροστά να δω επιτέλους αυτό που θέλω… ΜΕε ενοχλούν διάφοροι τίτλοι που βάζζουν κάποιοι στους λογαριασμούς τους πχ ινφλουενσερ και κάτι τετοια…. Ασε με τις γυμνες χυδαιες φωωτο…τοσο χύμα πια…Με ενοχλουν οι χορηγουμενες σελιδες που πεταγονται μπορστα σου στο φεισμπουκ…Λιγο πολύ αυτά νομίζω… ❤ ❤

  Μου αρέσει!

 11. Αυτά παθαίνεις, όταν καθυστερείς να διαβάσεις ένα κείμενο. Έχουν σχολιαστεί τα πάντα! χαχαχα
  Λίγο-πολύ συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες (λαλήσανε; ), γιατί και τα κοινωνικά δίκτυα μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι και κουβαλάνε και τα καλά και τα κακά της. Άρα πρώτα σεβασμός στον εαυτό μας και αυτό θα μεταφραστεί σε σεβασμό στους άλλους, και ό,τι δεν μας αρέσει, απλώς το προσπερνάμε για να μην χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας. Άλλωστε μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να ελέγξουμε.
  Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, Μαρίνα μου. Ανυπομονώ για το 2ο μέρος! 😉

  Μου αρέσει!

  1. Σαφώς Κατερινάκι, τα προσπερνάμε, όσο μπορούμε, γιατί όπως λες μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να ελέγξουμε.
   Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον το θέμα και χαίρομαι που περάσατε όλοι εσείς και το συζητήσαμε.
   Καλό Σ-κ να έχουμε 😘

   Αρέσει σε 1 άτομο

 12. Επειδή δεν έχω φεης μπουκ ουτε και κανενα ΄άλλο μεσον κοινωνικης δικτύωσης εκτός απο το μπλοκ μου δεν μπορώ να ξερω τι συμβαινει..εκει εξω όμως μπορω να το φανταστώ και λυπαμαι πολύ για το τι γινεται απο αυτα που ακουω.. και τι πιο απλό Μαρίνα μου να μην κανουμε ότι δεν θελουμε να μας κανουν Ο καθενας μπορεί να κανει και να γραφει ότι θελει καλυμενος πισω απο ενα υπολογιστή..
  Το δυαδικτιο όταν χρησιμοποιείται σωστα.. και σε λογικα πλαισια είναι απο τα πιο θαυμασια πραγματα που εχουν ανακαλυψει οι ανθρωποι.!!
  Να είσαι καλα Μαρινα μου και να κανεις ότι αγαπας.. φιλακιαααα!!

  Μου αρέσει!

 13. Συμφωνώ, όλα αυτά είναι πολύ ενοχλητικά. Θα προσθέσω και την ετοιμότητα όλων να τσακωθούν και να βριστούν…
  Βέβαια, μέσα στο χάος υπάρχουν πάντα και οι οάσεις, ευτυχώς!
  Φιλιάκι αφήνω, κοριτσάκι. 🍉😚

  Μου αρέσει!

 14. Όλα τα παλεύω εκείνο που με νευριάζει είναι το κοπι παστέ και αυτό που είπε η Αννα περί υπερβολής ευγένειας…μεταξύ αγένειας και υποκριτικής ευγένειας … πιο εύκολα παλεύω την αγένεια 🙂
  Μου αρέσει ο τρόπος που γκρινιάζεις … το κάνεις με κομψό τρόπο χαχαχαχα
  Φιλί 🙂

  Μου αρέσει!

Πες μου τι σκέφτεσαι:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.